Projektarbete under 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dömda till Tystnad

 

Föreningen Minnet av folkmordsoffer – ”Aldrig mer!” vill starta ett seminarium för att stödja våldsutsatta kvinnor och f.d. krigsfångarna(krigsoffer). Seminarium är början på föreningens långsiktiga arbete för ökad integration av krigs offer i svenska samhället. Genom att hjälpa krigsoffer skapar man förutsättningar för att bryta deras utanförskap.

 

 

 

 

Främlingsfientliga partier i Europa och Sverige

 

Främlingsfientliga partier har de senaste åren gått framåt i Europeiska länder. De har etablerat sig i flera länders nationella parlament och även i Europaparlamentet. Det finns olika benämningar på dessa partier men som vanligen åsyftar samma partifamilj. Ibland kallas de högerextrema, populistiska eller invandringsfientliga. Det gemensamma är att de använder sig av en populistisk och nationalistisk retorik och har motstånd mot invandring som en av sina huvudfrågor.

 

 

 

22 år efter folkmordet i Srebrenica 11.07.1995-11.07.2017

 

Srebrenica – när muslimhatet fick ett ansikte

 

Föreställ er en vanlig svensk mindre stad. Tänk er att nästan alla män och pojkar, bröder, pappor och kusiner från denna stad förs bort, mördas och dumpas i massgravar – bara så där.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved

I minnet av folkmordsoffer Aldrig Mer